Arla Foods

Tack vare zecobytes analyser och unika sätt att kvalitetssäkra datan har vi ökat förståelse för många av våra produkter och varumärken.

Inga-Lena Fridheimer, Research Manager at Arla Foods
Logo

Uppdrag

Uppdraget gick ut på att kategorisera Arlas varumärken och produkter, inom matlagningskategorin, utifrån kvalitativ och kvantitativ data.

Arlas många varumärken och produkter gör segmentering- och positioneringsprocessen komplext. För att kartlägga och kategorisera objekten utefter emotionella laddningar fick zecobyte uppdraget att göra en omfattande varumärkesstudie med zecobytes metoder och verktyg som underlag.

Lösning

För att skapa ökad förståelse för konsumenternas drivkrafter till Arlas varumärken och produkter i matlagningskategorin gjordes en landsomfattande datainsamling.

Med hjälp av zecobytes instrument FeeMap® kunde en unik kombination av kvalitativa och kvantitativa psykometriska undersökningar genomföras. För att kvalitetsgranska data och rensa för oseriösa svarsdata tillämpades verktyget SQCT®.

Därefter visualiserades kategorierna med Match Graph och produkternas emotionella laddningar i matlagningskategorin kunde kartläggas på ett enkelt och överskådligt sätt.